София. 720 души са ваксинирани срещу COVID-19 във Военномедицинска академия (ВМА) през вчерашния ден. Това е соколо 100 човека повече от предходния. Това стана ясно от “Фейсбук” страницата на ВМА.

“Забелязваме тенденция на увеличаване на желаещите да си поставят ваксина”, обяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н.

Той поясни, че от 19 февруари има разрешение от министър-председателя да се стартира четвърта фаза и масовата ваксинация в България.

“При нас, все още пристигащите за ваксина са от записаните във втора и трета група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира. Разполагаме с достатъчно количества ваксини “AstraZeneka”, имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и “Pfizer”, и “Moderna”. Продължаваме в пълна сила”, посочи още началникът на ВМА, който също се включи във ваксинационния процес.

Работното време на Ваксинационния център във ВМА е от 09.00 до 17.00 часа (събота и неделя) и от 09.00 до 20.00 часа (от понеделник до петък).

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови