Ябълковият оцет регулира pH на кожата

Ябълковият оцет е чудесен за хора с твърде мазна или прекалено суха кожа. Ето какво е нужно – разредете равни части ябълков оцет е вода и обтрийте проблемните зони – поне два пъти дневно.

Ябълковият оцет премахва брадавици, акне, акне, папиломи

Благодарение на впечталяващите противогъбични и антибактериални свойства, ябълковият оцет ефективно премахва брадавици, акне, акне, папиломи, както и други възпаления по лицето и тялото. При редовна употреба в продължение на месец, огнищата на възпаление изчезват, и не се образуват нови.

Ябълковият оцет премахва старчески петна
Ябълковият оцет оказва безценна помощ в борбата със старческите петна. Той съдържа алфа-хидроксилни киселини, които премахват мъртвите пигментирани клетки от повърхността на кожата, като дават възможност на епидермиса да се обновява интензивно. Навлажнете памучна подложка с неразреден ябълков оцет, избършете проблемните места и час след това може да отмиете със студена вода. След двумесечна процедура от възрастовите петна няма да има и следа.

Ябълковият оцет помага в борбата срещу бръчките и разширените пори
Ако обтривате кожата два пъти на ден с ябълков оцет, разреден със вода, кожата ви ще стане гладка, мека, копринена. Разширените пори ще изчезнат без нужда от скъпа козметика.

За прочистване на червата

Ябълковият оцет има добре изразено слабително действие, както и е чудесно средство за извеждане на токсините. Мнозина ефективно използват този метод за редуциране на теглото. Прибавате 1 ч.л. ябълков оцет към 1 чаша вода и я изпийте.

Баня с ябълков оцет за отслабване

Баня с добавка на ябълков оцет не само благоприятства свалянето на излишните килограми, но и благодарение на нея ще се излекувате от екземи и много други проблеми с кожата и косата. Изсипете 1/2 чаша ябълков оцет във ваната. Отпуснете се в нея за 15 минути, а след това, без да изплаквате кожата, нанесете овлажнител. Ако искате да постигнете максимален ефект, можете да правите процедурата ежедневно.

За укрепване на имунитета

За по-добър имунитет, особено през студените месеци на годината – всеки ден разреждайте 1 ч. л. ябълков оцет в чаша вода и пийте 2-3 пъти на ден. Това ще ви предпази от вирусни заболявания, както и в комбинация с ваната, ще улесни премахването на екземи и лишеи.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови