Поканете празничния дух и добрината в дома си. Бъдете креативни и осъзнати; не позволявайте специфичните обстоятелства и стресът да попречат на настроението ви. В оставащите до Коледа дни ви отправяме 7-дневно предизвикателство. Ето какво е то:

7-дневно коледно предизвикателство
 © iStock

Целта на 7-дневното коледно предизвикателство е да ни направи по-осъзнати, да ни помогне да видим красотата в малките жестове с огромно значение – удоволствието от ръчно нарисувана картичка или аромата на прясно изпечени сладки, магията на коледните светлини и удоволствието от компанията на близък човек.

 

Ден 1, 18 декември – Нарисувайте коледна картичка

Ако стресът и напрежението ви идват в повече, опитайте да ги преодолеете, като направите нещо красиво с ръцете си. Творенето, независимо на какво, доказано, понижава стреса. Преди Коледа ви предизвикваме да направите картичка. Можете да използвате обикновена хартия и да изрисувате нещо семпло на ръка. Ако рисуването не е по вашата част, изрежете картинки от списание или парче коледна хартия. След като направите картичката, напишете мило и лично послание. Не прибягвайте към клишетата, а помислете за човека, на когото ще я подарите – какво обича, на какво се радва. Представете си кое ще го накара да се усмихне.

коледна картичка

 

Ден 2, 19 декември – Направете добро

Посветете този ден от коледното предизвикателство на добротата. Направете мил жест. Може да дарите парична сума за избрана от вас кауза, или да купите топъл обяд за човек в нужда. Не е задължително жестът да е свързан с пари, разбира се. Може да почистите около блока или направите подслон за бездомно животно, което живее близо до дома ви. Възможностите са толкова много. Правенето на добрини е чудесен начин да се отърсите от ежедневния стрес и дори да осъзнаете, че сте по-щастливи, отколкото си давате сметка. Направете добрината, усетете удовлетворението и може би тези малки жестове ще се превърнат в ежедневие, за да направите света по-добро място.

събиране на боклук

 

Ден 3, 20 декември – Опаковайте подаръците – бавно и с наслада

Ако не сте опаковали подаръците, то ние ви предизвикваме да го направите през 3-тия ден. Но се насладете на целия процес и вложете цялата си любов. Подгответе предварително всичко необходимо. Налейте си питие. Опаковайте подаръците бавно и методично, влагайте старание при прегъването на всяко ъгълче хартия и при залепването на тиксото. Ако усетите напрежение, спрете, отпийте глътка, вдишайте-издишайте и се върнете към заниманието по-отпуснати.

След като сте готови, отстъпете крачка назад – вижте колко старание сте вложили и изпитайте удовлетворение от крайния резултат. Спомнете си колко любов и мисъл сте вложили в избора на подаръка и си представете усмивката на онзи, за когото е.

 

Ден 4, 21 декември – Пригответе коледни сладки

Няма нищо по-лесно и вкусно от коледните сладки. Омесете тестото с много любов, изрежете сладките с красиви празнични форми и ги изпечете. След като изстинат, пригответе айсинг глазура и ги декорирайте. Подредете в красива кутия и сложете в центъра на масата. Така хем ще можете да им се радвате, хем да похапвате. Готвенето е един от начините да се справите със стреса и да се подготвите за празника.

Открийте над 300 рецепти за вкусни сладки, изпитани и обяснени от наши читатели >>>

Добавете чаша домашен горещ шоколад и коледната магия е завършена.

Как да приготвите домашен горещ шоколад – открийте няколко вкусни рецепти тук >>>

 

Ден 5, 22 декември – Приключение с коледни светлини

В ден пети от коледното предизвикателство ви приканваме да преоткриете магията на коледните светлини. С любимия човек и децата си направете кратка разходка из квартала. Но вместо да гледате напред и в краката си, обърнете поглед настрани нагоре. Насладете се на празничната украса на магазините, на лампичките, окачени на нечий прозорец. Почувствайте коледния дух. Нека всеки член на семейството си набележи любима коледна украса. Всичко това може би ще се стори смешно на мнозина, но всъщност е чудесен начин да се научим да виждаме красотата дори в дребните неща.

витрина на магазин, коледна украса

 

Ден 6, 23 декември – Коледна снимка

Посветете част от 6-тия ден от коледното предизвикателство за запазване на спомена за тази Коледа. Можете да си направите коледна фотосесия у дома, която няма да ви струва нито стотинка. Изберете подходящо кътче у дома. Преместете коледната елха, украсете с гирлянди и други декоративни елементи. Облечете се празнично – с любим коледен пуловер например.

коледна снимка

Най-важното условия за домашната фотосесия е да не бързате и да направите много кадри, за да имате избор. След празниците можете да принтирате снимката и да я приберете в албума, където ще остане, за да ви напомня винаги за празника.

 

Ден 7, 24 декември – Посветете този ден на любимите си хора

На 24 декември е финалът на нашето коледно предизвикателство. Посветете го на любимите си хора. Сгответе малко и лесни ястия, не се посвещавайте на трапезата, а на хората, с които ще я делите. Ако не сте се виждали отдавна, наваксайте, говорете, слушайте, разбирайте. И не забравяте да кажете на всеки един колко специален е за вас и колко държите на него.

празнична вечеря, коледна вечеря

 

Бихте ли опитали това коледно предизвикателство?

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови