София. След влизането в сила на издадената вчера заповед за забрана на полетите от и за Великобритания и Северна Ирландия, с която се забраняват пътуванията от и за страната, у нас са кацнали три самолета с общо 667 пътници. 659 от тях ще бъдат поставени под 10-дневна карантина. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Останалите 8 са предпочели да се върнат във Великобритания и затова изчакат удобни полети в транзитните зони, съобщи вътрешният министър Христо Терзийски. Всички влизащи от Обединеното кралство ще бъдат поставяни под карантина за 10 дни. Той увери, че Главна дирекция „Гранична полиция” (ГДГП) ще прави проверки в информационните масиви и ще установява фактите, отнасящи се до пристигащите в България през сухопътната граница. Изключение за трите полета е направено, тъй като българските граждани вече са били на летищата и е било невъзможно да бъдат „канселирани”, обясни министър Ангелов.

По последна информация на ГДГП, двама британски граждани и пътуващата българка впоследствие са приели да останат в страната ни и ще бъдат поставени под карантина. Останалите пътници са върнати с полети на страните от ЕС.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови