Етеричните масла са алтернативен начин за лечение на сезонни алергии. Могат да се използват и като помощно средство към основната терапия при симптоми на алергия.

6 етерични масла за лечение на алергии

 

Етеричните масла могат да се използват по няколко начина за лечение на алергии:

  • като се разпръскват във въздуха
  • като се използват в продукти за баня и СПА
  • като се прилагат директно върху кожата, но не концентрирани
  • като се вдишват от съда, в който се намират

 

Ако искате да опитате да облекчите симптомите си на алергия с етерични масла, ето с кои 6 да пробвате:

 

Лавандула

 

Лавандулата е популярно етерично масло , което успокоява и  предотвратява алергичното възпаление при сезонните алергични прояви. Опитайте да използвате лавандула в дифузьор за ароматерапия или си направете топла вана с лавандулово масло.

 

 

Добави описание

 

Смес от сандалово дърво, тамян и масло от Равенсара

 

Тази комбинация от етерични масла е много ефикасна за лечение на целогодишен алергичен ринит, като се успокояват симптомите като .  запушен нос, хрема, сърбеж в носа и кихане. Тази смесица от етерични масла значително може да подобри качеството ви на живот, а също и да подобри съня ви. 

 

Тези етерични масла могат да бъдат разпръснати във въздуха с дифузьор или пък да ги нанесете върху кожата.

 

 

Евкалипт

 

Евкалиптовото масло е известно като ефикасно противовъзпалително средство. Усещането за охлаждане, което изпитвате, докато го дишате, може също да ви помогне да почувствате облекчение при сезонни алергии.

 

Опитайте да дифузирате евкалипта във въздуха или да го вдишвате от бутилката, за да ви осигури комфорт.

 

 

Масло от чаено дърво

 

Маслото от чаено дърво може да помогне при симптоми на алергия, тъй като то има силен противовъзпалителен ефект. Но въпреки че чаеното дърво може да помогне на хора с алергия, при някои то може да предизвика именно такава. Затова е добре да си направите тест с пластир, за да разберете дали сте алергични към чаено дърво. Трябва да знаете също, че маслото от чаено дърво е опасно при поглъщане. 

 

 

Мента

 

Ще можете да дишате по-лесно, като дифузирате маслото или дори го нанесете върху кожата си, след като се разреди с масло носител.

 

Комбинирането на мента с масла от лавандула и лимон също създава ефективна и успокояваща комбинация за облекчаване на алергията. Имайте предвид обаче, че комбинираните масла могат да увеличат шансовете ви за алергична реакция. Ако използвате цитрусови масла за нанасяне върху , ще бъдете чувствителни към слънцето.

 

 

Добави описание

 

Лимон

 

Етеричните масла с аромат на цитрус често се използват в ароматерапията за повишаване на бдителността и енергията. Етеричното масло от лимон може също да помогне за изчистването на синусите и да намали задръстванията, често срещани симптоми на сезонни алергии.

 

Внимавайте да излагате кожата си на слънчева светлина или солариуми, ако използвате лимон

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови