Стресът е нещо, от което всеки страда в малка или голяма степен и трудно може да бъде избегнат. Но стресът лесно може да бъде излекуван с няколко простички и отнемащи съвсем малко време антистрес практики.

6 антистрес практики

Писане на ръка

В днешно време мнозина вече не могат да държат молив правилно, а краснописът е нещо непостижимо за съвременния човек, свикнал да борави само в клавиши. Но писането на ръка е нещо, което е безкрайно релаксиращо (най-вече с графитен молив) и бързо може да ви избави от стреса. Така че вземете лист и молив и напишете, например, всичко положително, което може да се сетите за днешния ден, листа закачете на хладилника с магнитче. 

На разходка до река

Течащата вода и шумът и мирисът от нея са особено релаксиращи и са една от най-добрите антистрес практики. Организирайте си 2-3 пъти седмично дори и кратки разходки и ще подобрите настроението си, ще повишите енергията си и ще сте много по-спокойни.

 

Антистрес терапия според зодията >>>

 

Игра с желе или опаковъчно фолио

Пукането на балончетата от найлоново опаковъчно фолио или играта с желе между пръстите на ръцете успокояват доста ефективно дори и най-изнервените хора. Така че нищо не пречи да опитате. Ще се изненадата от антистрес ефекта на тези дейности.

Добави описание

 

Рисуване с водни бои

Дори и да не сте добри в рисуването, самото държене на четка и рисуване на каквото и да е върху бял лист действа доста отпускащо на нервната ви система. А може и да отидете на организирано рисуване с група, където всички са аматьори, но стъпка по стъпка с правилните обяснения какво и къде трябва да нарисувате, ще се изумите каква картина сте способни да сътворите с двете си ръце.

 

Ефикасни антистрес трикове >>>

 

Медитация и йога

Тишината, бавното дишането, съсредоточаването върху вътрешното ви аз, съчетано с йога практика гарантирано ще ви нагарат да се почувствате в пъти по-спокойни и щастливи само след 10-20 минути занимания. 

 

Добави описание

 

Направете подарък или добрина

Подарете подарък без повод и вижте усмивката в лицето на човека срещу вас. Направете добро, като погнете на възрастен човек да пресече или му занесете покупките до дома. Няма значение нито какъв точно подарък ще измислите, нито колко голяма е добрината, важен е жестът, който ще зарадва хората, а вас ще зарадва три пъти повече. 

 

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови