Страхът от стареене е една от най-разпространените фобии. Повечето хора изпадат в паника, че тялото им започва да проявява признаци на стареене.

Много от тях тръгват по скъпи салони за красота и дори са готови да си правят операции, за да намалят дори и минимално, признаците на стареене.

Но има 5 необратими промени, които настъпват в тялото и издават нашата реална реална възраст.

Чувствителност на зъбите

С течение на годините чувствителността на зъбите към гореща или студена храна значително намалява. В резултат на това могат да възникнат сериозни проблеми, чието единствено решение е пълното им отстраняване.

Носът нараства

Човешкото тяло расте до 23 години. Но това не важи за носа, който продължава да расте през целия живот. Факт е, че костите не могат да нарастват, но носът се състои от хрущял и продължава да се развива.

Тазобедрената става се смалява

Това явление се наблюдава при жените. С течение на годините клетките на тялото губят влага и намаляването на тазобедрената става е напълно нормално следствие от това.

Може да го предотвратите в някаква степен, ако се занимавате редовно с фитнес.

Миглите се скъсяват

С възрастта клетките започват да се хранят по-бавно и първите промени проличават при  миглите, защото те са пряко свързани с щитовидната жлеза, която най-много страда от недохранването. Миглите започват да падат и дължината им намалява.

Повишено либидо

С настъпването на менопаузата хормоналният фон става нестабилен и много жени имат значително повишени хормонални нива.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови