Италианският специалист по хранене Елизабет Макорсини от Центъра на Хуманитас определи 4-те най-добри храни за ускоряване на метаболизма.

За да засилите обмяната на веществата в организма на първо място следва да увеличите консумацията на риба, която е богата на омега-3. Омега-3 ненаситените мастни киселини участват активно в изгарянето на мазнините и същевременно регулират усещането за ситост, а това е от съществено значение за ефективността на диетите.

Също така, според специалиста, физическата активност играе голяма роля, но дори и да я пренебрегнете, само с точно подбраните продукти за вашата диета отново бихте могли да засилите метаболизма. На практика това означава, че човек може да отслабне и без да е налице физическо натоварване.

С много добър ефект за премахването на излишните килограми могат да се похвалят пикантните храни. Причината е, че те увеличават сърдечната честота, която е пряко свързана с метаболитните процеси и веществото капсаицин, което потиска апетита и спомага за трансформирането на белите мастни клетки в кафяви. Затова, ако искате да свалите килограми, не пропускайте да включите в диета си чили, хрян, горчица, джинджифил или чесън.

Много полезни за засилване на метаболизма са също и млечните продукти, които съдържат протеини и калций, а тази комбинация топи мазнините и същевременно запазва мускулната маса непокътната. Но, разбира се, трябва да избирате такива млечни продукти, които са по-ниско съдържание на калории.

Следващият фаворит при храните, водещи до засилване на метаболизма и респективно – намаляване на телесната маса, е грейпфрутът. Той съдържа нарингин и нарингенин – мощни антиоксиданти, спомагащи за понижаването на холестерола и триглицеридите.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови