Нужно е толкова малко да промените в ежедневните си дейности – да се откажете от някои неща и да добавите някои други, за да се радвате на добро здраве и да бъдете щастливи. Ето няколко ритуала, които ще ви осигурят точно това.

4 стъпки към по-добро емоционално здраве
 © istockphoto.com

 

Намалете часовете в социалните мрежи

Когато ви е скучно, когато сте тъжни, когато искате да се похвалите или пък търсите одобрението от всички онези ваши “последователи”, за да се чувствате по-добре прекарвате часове в социалните мрежи, които обаче имат обратен ефект. Социалните мрежи, колкото и разсейващи, толкова могат да бъдат и натоварващи за вас. Те са извор на чувства като завист, злоба, тъга. Ето защо психолозите винаги съветват при емоционални проблеми и слаба психика да си дадете почивка от социалните мрежи.

 

Добави описание

 

Лягайте си по-рано и по едно и също време

И вие ли лягате посреднощ и ставате едвам-едвам с аларма сутрин. Спите ли до обяд през уикендите? Трудно ли спите през нощта? Крайно време е да обърнете внимание на съня си и да послушате всички онези съвети да не пипате телефони, телевизори и компютри поне час преди лягане, да си лягане около 22:00 часа и да спите поне 7-8 часа. Опитайте поне един месец да следвате всичко това и ще видите радикална промяна в настроението и здравето си. 

 

Лягате си твърде късно? 6 начина да промените режима >>>

 

Добави описание

 

Слушайте музика

Първосигнално навярно хващате дистанционното за телевизора и пускате филм, предаване или просто нещо като фон, за да не е тихо в стаята. Но телевизорът няма абсолютно никакви плюсове, що се отнася до щастието, здравето и благополучието ви. Ето защо е крайно време да смените навика постоянно да пускате телевизора с този да си пускате музика. Вземете си портативна тонколона и я разхождайте по стаите или навън в зависимост къде сте. Музиката доказано действа релаксиращо, подпомага нервната система и укрепва психологическото здраве. 

 

Добави описание

 

Слушането на музика при бягане премахва психическата умора >>>

Терапия с музика – здраве във всяка нота >>>

 

Открийте таланта си и си изберете хоби

Ще кажете, че въобще не сте от талантливите, сръчните и можещите, но всеки има талант и всеки има нещо, което да го запали, увлече и пренесе в друг свят, когато се чувствате потънали. Това може да са танци у дома, книги, редене на пъзели, оцветяване на детски картинки, каране на колело. Запишете на курс по рисуване или пък отидете с децата на танци, плуване или друго занимание, на което сте ги записали. Отделете си по един час на ден за някакво подобно занимание и бъдете последователни. 

 

Добави описание

 

10 начина да се грижите добре за себе си >>>

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови