Как да се събуждате пълни с енергия? Има няколко сигурни начина да се отървете бързо от сънливостта сутрин, ето ги.

Направете ободряваща напитка

Обелете малко парче джинджифил, нарежете го на ситно и го изсипете във вряща вода или чай. Оставете го да вари 10 минути, подсладете с чаена лъжичка мед. Пийте бавно, на малки глътки, вдишвайки пикантния и сладък аромат. Освен напитка от джинджифил, черният чай с мляко и кардамон, чай или тинктура с китайска лимонена трева също ще ви помогне.

Масаж на ръцете

Масажирайте ръцете и пръстите си, това бързо ще облекчи умората. Притиснете палеца и показалеца на лявата ръка на дясната ръка – и го масажирайте добре.

Дихателни упражнения

Това е отлично средство за събуждане и не изисква никакви аксесоари и сложна подготовка. Всичко е много просто: поемете дълбоко въздух и издишайте бавно. Повторете отново и отново. Но има едно условие – дишайте не само в гърдите, но и със стомаха. А по време на дихателните упражнения, докато стоите, непременно се хванете за нещо, защото може да ви се завие свят.

Офис упражнения

Комплект от упражнения, които можете да изпълнявате, докато седите на стола, също ще ви помогнат да почувствате прилив на сили, да развеселите и да облекчите умората. Наклонете торса си отстрани, опитвайки се да докоснете краката си (10 пъти във всяка посока). Седейки пред компютъра, завъртете раменете напред и назад (10 пъти във всяка посока). Направете „дръпвания“ с лакти назад, така че раменните лопатки да се сближат (20 пъти).

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови