Събуждане през нощта и посещение на тоалетната

Ако неочаквано се събудите през нощта и решите да „за всеки случай“ да отидете до тоалетната, трябва да сте наясно, че това е една от най-големите грешки, които пречат на съня ви. Посещението на тоалетната е оправдано единствено в случаи на спешна нужда. Защо това е така? Ставането от леглото увеличава сърдечната честота, а това пречи на съня.

Ранно заспиване

Много често, хората, които не са успели поради една или друга причина да се наспят добре, бързат на следващата вечер да си легнат по-рано. Това е втората най-често срещана грешка, която пречи на добрия сън. Ако се опитате да компенсирате недоспиването, лягайки си рано, преди още наистина да ви се е доспало, може да си навредите още повече. Най-правилно е да заспивате винаги по едно и също време.

Страховете, че не спите добре, са много голям враг

Хората често се притесняват, че не се наспиват добре или че спят твърде малко часове. Но всъщност, не всеки трябва да спи по 8 часа на денонощие, понякога на тялото му е достатъчно и по-малко време, за да се възстанови. Качеството на съня е много по-важно отколкото реалното време, прекарано в леглото. А от друга страна, прекомерната тревожност увеличава концентрацията на хормоните на стреса, които пречат на нормалния сън.

Събуждате се през нощта и поглеждате часовника

Не правете това, когато се събуждате през нощта. Подобно действие създава допълнителен психологически натиск и води до стрес, като не ви позволява да се отпуснете и да се върнете към сладките сънища.

 

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *