Лекарите предупредиха за 5 лоши навика, които увеличават риска от развитие на рак на стомаха.

Първият от тях е недостатъчното количество фибри в диетата.

Както обясняват експертите, фибрите са жизненоважен хранителен елемент, благодарение на който тялото се освобождава от токсините, а храносмилателната система работи много по-добре. Недостигът им води до проблеми със сърдечно съдовата система, може да предизвика дори инсулт, диабет тип 2, а също така и рак. Ето защо, в никакъв случай не трябва да се забравя за присъствието на диетични фибри в диетата.

Тютюнопушене

Следващият навик е тютюнопушенето – всички органи и системи на тялото страдат от пристрастяването на пациента към цигарите. Опитайте се да ги спрете нацяло или поне сведете до минимум изпушваното количество цигари на ден.

Преработени храни

Увеличена консумация на преработени храни или червено месо е още един много вреден навик, който може да провокира развитието на коварната болест. Тези храни трябва да се консумират много внимателно или по възможност, да се изключат напълно от менюто.

Кисели, пушени и солени храни

Прекомерната употреба на кисели, пушени и солени храни може да увеличи риска от развитие на рак на стомаха. Добре е да се знае, че  рибата, месото и зеленчуците в консерви не са предназначени за редовна консумация. Към такава храна трябва да се прибягва само в редки случаи.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови