Коронавирусът обиколи света и предизвика всеобща паника. Всички се страхуват от него, но има няколко групи хора, които се оказват най-застрашени. Кои са те?

Възрастните хора

Те са първата много рискова група. Вероятността от заразяване с коронавирус е значително по-висока при хора над 50 години, което е продиктувано от промени в имунната система на хората в напреднала възраст.

Хората с отслабена имунна система

Ако не се храните здравословно, не следите здравето си и се тъпчете с вредни храни, то тогава вие попадате в рисковата група на хората, които са застрашени в по-голяма степен от заразата. Отслабената имунна система може да бъде причинена и от други заболявания.

Заразени с ХИВ и пациенти

При тези хора рискът да се разболеят от коронавирус е много по-висок, в сравнение с останалите. Те трябва да се пазят особено много. Същото се отнася и за пациенти с белодробни заболявания, например астма, хронична обструктивна белодробна болест, емфизем и бронхит. Пушачите попадат в същата категория.

Хора, прекарали инфаркт и инсулт

Рисковата група включва и хората, претърпели инфаркт и инсулт, както и пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, периферна артериална болест, хипертония и високи нива на „лошия“ холестерол в кръвта. Диабетиците също могат да получат усложнения от инфекцията, тъй като високата захар унищожава клетките, които помагат в борбата с вирусите.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови