Всеки е изпадал в такава ситуация, когато се е подлагал на специален режим, с цел да се отърве от някое и друго килце в повече. Не винаги обаче се получава, а когато човек полага големи усилия, нулевите резултати са особено депресиращи. Но може би можем да ви помогнем с няколко съвета от диетолозите, за да разберете къде бъркате. Ето най-основните 5 причини, които могат да бъдат спирачка за отслабването ви.

Неподходяща диета

Диетите не са универсални и често пъти се оказва, че това, което е добро за един организъм, е изключително неефективно за друг. Всичко е строго индивидуално, така че, ако не искате да потърсите помощ от специалист, просто пробвайте с нов режим и така, докато някой наистина проработи. Заредете се с търпение, дори на професионалистите, изготвянето на точния режим отнема време.

Сляпо придържане към калориите

Не всичко опира до съдържанието на калории в храната. Това е отдавна известно. За пример можем да дадем плодовете, които имат различен ефект върху теглото ни, в зависимост от това дали са приети сутрин или вечер. Интервалите между самите хранения също оказват влияние.

Хормонални проблеми

Много често именно те ни пречат да отслабнем. Ако имате някакви метаболитни нарушения или пък приемате лекарства, които оказват странични ефекти, примерно, водят до напълняване, тогава трябва да потърсите лекарска помощ. В случай, че отдавна се мъчите да свалите килограми и нищо не става, непременно си направете изследвания.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови