Всички знаем колко големи щети може да причини дехидратацията – появява се постоянна умора, главата ви цепи, а кожата става суха и се лющи. Тези симптоми се изострят още повече по време на по-дълги пътувания.

Но не се притеснявайте, защото експертите разкриват няколко много лесни начина, с които ще увеличите неусетно приема на вода и ще се справите с дехидратацията, без това да ви представлява трудност.

Ако сте се запътили на по-дълъг път, погрижете се да се запасите с някоя голяма бутилка минерална или трапезна вода – например поне литър – литър и половина. Дръжте я близо до себе си и след като водата свърши, веднага я напълнете отново, дори и да е със съвсем обикновена вода. Главното е да бъде в близост и да отпивате от нея по-често.

По време на хранене

Не пропускайте по време на хранене да приемате повече салати заедно с основното ястие и внимавайте за количеството сол, което употребявате, защото солта силно дехидратира.

Преди да започнете с ястията, изпийте първо една чаша вода.

След като завършите храненето – също.

Ако сте седнали на по чашка

Ако пиете алкохол, важно е да знаете, че той има силно изразено диуретично действие, което ще рече, че има свойството да извежда водата от организма. Ето защо е необходимо да компенсирате със следната техника – след всяка една изпита чаша алкохол, допълвайте с по една чаша вода. Така ще постигнете баланс и ще преборите дехидратацията.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови