Можете да подобрите изхода от всяка ситуация. Просто използвайте някои от тези страхотни съвети за живота.

23 съвета, с които ще промените живота си
 © Сн.: iStock.com

 

1. Когато за първи път се срещате с някого, опитайте се да забележите цвета на очите му докато му се усмихвате. Това може да е поглед, продължил секунда или две повече, но на хората им прави впечатление.

 

2. Обърнете внимание на краката на хората. Ако погледнем двама души по средата на разговор и те са обърнали един към друг само своите торсове, но и не краката си, те не искат да се включат в разговора. По същия начин, ако разговаряте с човек, който си мислите, че ви обръща внимание и торса му е обърнат към вас, но краката му са обърнати в друга посока, то той иска разговорът да приключи.

 

3. Хората са по-склонни да се съгласят да изпълнят ваша молба, ако първо ги помолите да направят нещо по-просто. (Постепенното ангажиране кара хората да си мислят, че ги харесвате).

 

4. Също така, ако искате някой да изпълни ваша молба, можете първо да го помолите да направи нещо неразумно, което той ще откаже. Но пък ще бъде по-склонен след това да направи това, което всъщност сте искал от него.

 

5. Ако помолите някого да ви направи малка услуга, когнитивният дисонанс ще го накара да повярва, че тъй като той е направил тази услуга, следователно той трябва да ви се хареса (Бен Франклин).

Как да престанете да отлагате живота си за след това?

 

6. Ако задавате на някого въпрос и той ви отговаря само частично, просто изчакайте. Ако останете мълчаливи и поддържате контакт с очите, той обикновено ще продължи да говори.

 

7. Дъвчете дъвка, когато ви предстои ситуация, която ще ви накара да сте нервен, като публично говорене или бънджи скокове. Ако се „яде“ нещо, нашият мозък си мисли „Не бих ял, ако съм в опасност. Така че, явно не съм в опасност.“

 

8. Избягвайте тротоарната блъсканица чрез гледане над раменете на хората или между хорските глави в група. Погледът ви ще им показва къде отивате. Те ще се отклонят към противоположната страна и ще се създаде празнина, през която ще може да минете.

 

9. Когато изучавате или научавате нещо ново, разкажете на приятели за него. Оставете ги да задават въпроси. Ако сте в състояние да обясните нещо добре, то вие го разбирате.

 

10. Хората няма да си спомнят това, което сте казал, а как сте ги накарал да се чувстват.

 

11. Преди интервю е препоръчително предварително да промените вашето психологическо състояние. Кажете си: „Познавам тези хора през целия си живот. Ние сме стари приятели. Нямам търпение да ги видя“. Визуализирайте опита, ръкуването, осъществяването на контакт с очите, разговора. Кои неща нямате търпение да им кажете? Заемете отворена поза… поставете краката си един до друг, ръцете сложете на бедрата си, изправете назад раменете и се усмихвайте, докато го правите. Това може да звучи като клише, но вие сте отговорни за своето собствено психологическо състояние и силата на внушението е голяма.

Как да влияем на другите - 16 психотрика за всеки ден

 

12. Ако можете да се заставите да бъдете наистина щастлив и развълнуван да видите други хора, те ще реагират по същия начин по отношение на вас. Това невинаги се случва от първия път, но определено ще се случи на следващия.

 

13. Когато хората са ви ядосани, а вие оставате спокоен, ще ги ядосате още повече и дори ще ги е срам от това по-късно.

 

14. Ако имате топла ръка, когато се ръкувате с някого, веднага се превръщате в човек, който е по-желан за разбирателство. 

 

15. Хората имат известна представа за себе си и ще се борят със зъби и нокти да се придържат към нея. Използвайте тази информация разумно. Можете да накарате хората да не ви харесват, ако атакувате техния образ за себе си.

 

16. Фалшиво приписване на възбуда. Когато излезете с някого на първа среща, заведете го някъде на вълнуващо място, където да получи сърцебиене, например влакче в увеселителен парк или филм на ужасите. Това вдига неговия адреналин и той остава с впечатлението че го забавлява не толкова самата дейност, а това, че му е забавно с вас.

 

17. Ключът към увереността е да се разхождате в една стая, предполагайки, че вече всеки ви харесва.

9 мантри за щастлив ден

 

18. Физическите ефекти от стреса (учестеното дишане, сърдечния пулс и др.) са същите като физическите ефекти от смелостта. Така че, когато вие се чувствате стресирани от някоя ситуация, веднага я преформулирайте: тялото ви се подготвя за смелост, то не чувства стрес. Установено е, че ще се чувствате по-добре, когато една стресова ситуация я оцените като предизвикателство, а не като заплаха.

 

19. Обърнете се към хората, с които току-що сте се запознали с името им. Хората обичат да се обръщат към тях по име и това ще създаде чувство на доверие и приятелство веднага.

 

20. Ако се усмихнете с най-широката усмивка, която можете, вие автоматично ще се чувствате по-щастливи.

 

21. В момента, в който алармата ви събуди, веднага седнете в леглото, свийте юмруци и изкрещете: „Да!“

 

22. Винаги давайте на детето си избор, който го кара да мисли, че то контролира нещата. Например, ако иска то да си обуе обувките, кажете: „Кои обувки искаш да си обуеш – тези с Междузвездни войни или тези с акулите?“

 

23. Хората са изключително наясно със собственото си чувство за допир. Ако някой (представител на противоположния пол) „случайно“ допре коляното си до вашето, той определено знае, че то е там.  

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови