Позитивната нагласа е нещо прекрасно, но тя не може да бъде поддържана винаги. Има моменти, в които човек просто се чувства по-унил, неуверен, тъжен и несигурен. Именно в тези моменти е хубаво да имаме способ, чрез който отново да добием увереност в себе си и собствените си сили, което ще ни накара да се почувстваме по-добре.

11 положителни утвърждения, които ще ви накарат да се почувствате по-добре
 © iStock

Положителните утвърждения са нещо, с което може да „обучим“ себе си – да променим вече създадена нагласа, която ни пречи. Много хора използват положителни утвърждения, повтаряйки ги всеки ден. По този начин те подобряват увереността си и развиват съпричастност и толерантност към различията на другите, което само по себе си е много ценно. Вижте 11 положителни утвърждения, които ще ви накарат да се почувствате по-добре:

„Избирам да бъда щастлива“

Днес е нов ден и имате възможността да го започнете с различна нагласа. Да направите други избори, които да ви доведат до по-добри резултати. В живота се случват лоши неща и повечето от тях не зависят от нас. Единственото, върху което имаме контрол, е начинът, по който реагираме на случващото се. Да бъдете щастливи е съзнателен избор – да виждате доброто, дори където има много лошо. Да оценявате уроците на трудностите, през които преминавате.

10 правила за щастие

„Аз съм това, което трябва да бъда“

Приемете всяка част от себе си такава, каквато е. Не се сравнявайте с другите, защото макар хората да си приличаме, всъщност всеки е уникален сам по себе си. Искайте да се променяте, само за да усъвършенствате себе си, а не за да копирате някой друг.

„Хората не определят коя съм“

Никой не може да бъде харесван от всички останали и това е напълно нормално. Не позволявайте негативното мнение на другите да ви повлиява и да намалява вашата самооценка. Вие не сте това, което другите казват и мислят за вас.

Добави описание

„Обичам да научавам нови неща“

Светът е едно интересно място и винаги може да ни поднася приятни изненади. Във всеки един момент може да научавате различни неща, да разширявате своите хоризонти и да обогатявате себе си.

„Свободна съм“

Свободни сте да живеете без страх или притеснения. Свободни сте да живеете без товара на грешките в миналото. Свободни сте да бъдете тези, които искате да бъдете. Имате свободата да подобрявате себе си и да не обръщате внимание на тези, които не ви разбират.

7 съвета как да живеете живота, който искате

„Всичко отминава“

Животът е един безспирен цикъл и единствената константа всъщност е промяната. Не забравяйте, че дори сега да се намирате в труден период, той няма да продължава дълго и ще дойдат по-добри времена. Тази перспектива ще ви помогне също така да цените и да се радвате още повече на хубавите периоди.

„Приносът ми е важен“

Всичко, което правите, има значение не само за вас самите, но и за другите хора. Енергията, която отдавате, малките жестове дори. Опитайте да се усмихнете на непознат и да поздравите учтиво някого – със сигурност ще направите и неговия ден по-приятен.

Добави описание

„Всичко ще бъде наред“

Позволете си да се доверите. Ще всичко ще бъде наред и ще се нареди, дори в момента да не виждате пътя до там. Вярата носи огромна сила. Правете всичко, което се изисква от вас, но с убеждението, че всичко ще се подреди по най-добрия начин за вас.

Как да създадете своя собствена мантра?

„Мога да се смея днес“

Казват, че смехът е най-доброто лекарство. Дайте си позволение да се посмеете, да погледнете от по-високо, да видите по-голямата картина и да намерите хумористичната страна на нещата.

„Няма нищо невъзможно“

Животът е непредсказуем и всъщност има безброй възможности пред вас. Не съществува нищо невъзможно, стига да го искате с чисто сърце.

„Не съм перфектна, но това не е проблем“

Всъщност не съществува перфектен човек. Хората постоянно се учим от грешките си. Важното е да имате желание да подобрявате себе си.

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови