Освободете мисленето и тялото си и се насладете на съня голи, защото да спите без дрехи е не само приятно, но и здравословно. Ето кои са 10-те ползи от това да спите голи.

10 прични за спите голи

 

1. Заспивате по-бързо
Телесната температура е един от ключовите фактори за това как заспивате. Това всъщност е част от циркадния ви ритъм – биологичния ритъм, който действа като „часовник“ на тялото ви за сън.

Охлаждането казва на тялото ви, че е време за сън, така че да спите гол – и да позволите на телесната си температура да спадне – всъщност може да ви помогне да заспите по-бързо.

2. По-добро качество на съня
Охлаждането на тялото ви помага не само да заспите по-бързо, но и подобрява цялостното качество на съня ви. Идеалната температура за вашата спалня е някъде между 15 до 20 ° C.

Ако в стаята, където спите, е прекалено студено или прекалено горещо, рискувате да повлияете на REM фазата си на сън, която помага за освежаване на мозъка и тялото ви. 

 

4 билки за добър сън >>>

 

3. Поддържа кожата здрава
Тъй като сънят гол може да помогне за повишаване на цялостното ви качество на съня, той може да подобри и състоянието на кожата ви. Добрият сън определено помага на това кожата ви да изглежда по свежа и без бръчки. 

 

Добави описание

 

4. Намалете стреса и безпокойството

Спането гол може да помогне за намаляване на общия ви стрес и безпокойство. Не е тайна, че лошият сън има голямо влияние върху нивата на стрес. Проучванията показват, че лошият сън е свързан с депресия и дори повишен риск от самоубийство.

 

Полезни съвети за добър сън >>>

 

5.Предотвратяване на наддаване на тегло

Ако имате проблеми със заспиването, това може да причини хаос в живота ви по много начини. Едно проучване установява, че лошият или недостатъчен сън води до наддаване на тегло. Лицата, които съобщават, че са спали по-малко или по-малко от 5 часа на нощ, са по-склонни да наддават на тегло.

 

Освен това, когато спите голи, по-ниската телесна температура през нощта може да помогне за повишаване на способностите ви за изгаряне на калории. 

 

 

6. По-нисък риск от сърдечни заболявания и диабет тип 2

 

Ако не спите достатъчно през нощта, може да сте изложени на риск от диабет или сърдечни заболявания. Има връзка между по-ниската продължителност на съня и повишения риск от диабет, което от своя страна може да повиши риска от сърдечни заболявания.

 

Като спите гол, може да увеличите способността си да заспите по-бързо и да спите по-дълго, което може да промени всичко, що се отнася до вашето здраве.

 

7. Вагинално здраве

Спането гол също е чудесен начин за подобряване на вагиналното здраве и избягване на гъбични инфекции. Плътно прилепналото или изпотено бельо може да увеличи риска от вагинална инфекция с дрожди, тъй като дрождите обичат да растат на топли и влажни места.

 

Добави описание

 

 

8. Повишаване на плодовитостта при мъжете

Жените не са единствените, които могат да се възползват от това да спят голи. Едно проучване предполага връзка между носенето на плътно прилепнало бельо и по-ниския брой на сперматозоидите. Мъжете, които съобщават, че носят боксерки, са имали по-висока концентрация на сперматозоиди и общ брой на сперматозоидите от тези, които са носели слипове. Спането гол е чудесен начин да поддържате тестисите на хладно и с оптимална температура за здравето на спермата.

 

 

9. Повишаване на самочувствието

Спането гол също е чудесен начин да влезете в контакт с тялото си и да повишите самочувствието си. 

 

10. Подобрете отношенията си

Докато сексът може да бъде голяма част от връзката ви, спането гол с партньора може да бъде също толкова прекрасно. Всъщност едно проучване разкрива, че контактът кожа-кожа между възрастни стимулира отделянето на окситоцин, който играе важна роля за изграждането на привързаност между партньорите.

 

 

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови