Време е да видим и последната част от най-вредните навици, които със сигурност ни водят към преждевременно състаряване.

Недоспиването – голям враг на здравословния начин на живот

Ако спите по-малко от 5 часа на ден, не само, че ще се сдобиете с тъмни кръгове и торбички под очите, но и да съкратите живота си. Липсата на сън се проявява в липса на енергия през деня, забавяне на мисловния процес, нарушено внимание и наддаване на килограми.

Спящо лице, заровено във възглавницата

Ако спите с лицето си в възглавница, тогава сутрин може да забележите следи от леглото по лицето. Това ускорява процеса на стареене и създава бръчки по лицето. Съединителната тъкан и колагенът по лицето отслабват и провисват с възрастта.

Прекомерното отопление

Разбира се, топлата стая е много комфортна, но да не забравяме, че именно батериите много изсушават въздуха в стаята, а следователно и кожата ни. А сухата кожа се състарява бързо.

Стойката ни пред компютъра

Ако седите през цялото време, навеждайки се над клавиатурата, това ще доведе до това, че гръбнакът ви ще започне да се огъва. Извитата форма на гръбначния стълб влияе много зле на нашето тяло и органи. Такова положение увеличава натоварването на мускулите и в крайна сметка води до по-бързо стареене.

Разбира се, има още много други причини, които могат да доведат до преждевременно стареене, но ако успеете да премахнете тези, които изброихме по-горе, ще сведете до минимум риска.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови