Вече изброихме някои от по-важните лоши навици, от които трябва да се отървем, ако искаме да останем млади по-дълго време. Време е да видим и останалите.

Заседналият начин на живот

Всички знаем, че заседналият начин на живот е опасен за здравето. Ден, прекаран само в креслото или на стола пред бюрото, значително увеличава риска от бъбречни, сърдечно-съдови заболявания и рак, да не говорим за затлъстяването. Редовните упражнения ще ви помогнат да предотвратите тези сериозни последици.

Мазните храни

Разбира се, яденето на твърде много мазнини е лошо за фигурата. Но здравословните мазнини, като омега-3, са от съществено значение за работата на сърцето и поддържането на младостта. Няма да напълнеете от ядките и червената риба, а ще донесете големи ползи на тялото си.

Слънцезащитните продукти – не само за плажа

Можете да попаднете под влиянието на ултравиолетовите лъчи не само докато се печете на плажа под ярките слънчеви лъчи, но и когато вали дъжд. Когато излизате навън, трябва да предпазвате кожата си със защитни кремове или фон дьо тен.

Твърде много грим

Прекомерният грим не само ни кара да изглеждаме по-стари, но и вътрешно, като това важи особено за продуктите на маслена основа, които запушват порите и причиняват възпаления.

Злоупотребата с парфюми, дразнещи химически вещества и алкохол допринася за сухотата на кожата, тъй като тези вещества премахват целия естествен слой мазнини, а това води до появата на ранни бръчки.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови