Експертите обявиха топ 10 на навиците, които ни състаряват преждевременно. След като ги прочетете ще сте наясно какво трябва да промените в начина си на живот, за да останете млади, красиви и здрави за по-дълго.

Прекалена консумация на захар

Захарта влияе зле не само на фигурата ни, но и на кожата. Защо се получава така? молекулите на захарта се прикрепят към протеиновите влакна във всяка една клетка в тялото. Този разрушителен процес се нарича гликация, той води до загуба на здравия тен, подуване, летаргия и дори до образуване на кръгове под очите.

Твърде много телевизия и седене пред компютъра

Гледането на телевизионно предаване или прекарването на много време в Интернет се отразява не само на факта, че пилеем много време, но и на здравословното ни състояние. Ако прекарвате 6 часа на ден пред телевизора или компютъра, не само ще загубите няколко ценни години живот, но и да съсипете външния си вид.

Факт е, че когато седим неподвижно повече от 30 минути, тялото започва да увеличава своето тегло, така че ставайте на всеки половин час и ходете, или още по-добре – направете няколко прости, но полезни упражнения. Повечето хора се оправдават с липса на време, но това е фалшиво извинение. Винаги можете да отделите 5-10 минути, когато сте в офиса, за да се поразкършите. Може да замените упражненията и с танци – веднага ще подобрите и тонуса, и настроението си.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови