Еетеричните маска са извлечени от растения и са ефикасен начин за лечение без лекарства. Нужен ви е арома дифизер и подходящото етерично масло и ще установите коло ефикасни могат да бъдат тези природни средтсва срещу настинка и кашлица.

10 етерични масла при кашлица

1. Етерично масло от евкалипт

Маслото от евкалипт има способността да лекува кашлица и свързаните с нея дихателни заболявания като фарингит, бронхит и синузит. Евкалиптовото масло е особено полезно при деца за облекчаване на нощна кашлица, така че оборудвайте детсвката стая с арома дифузер. Евкалиптът също има и силно имуностимулиращо действие.

Евкалиптът може да се прилага и за инхалации, като 12 капки етерично масло се добавят в 3/4 чаша вряща вода три пъти на ден.

 

2. Етерично масло от канела

Използването на арома дифусер с няколко капки масло от канела или инхалациите с канела са чудесно средство за лечение на бронхит и бронхиална кашлица. 

 

Добави описание

 

3. Етерично масло от розмарин

Той може да успокои мускулите на трахеята, като ви даде респираторно облекчение. Розмаринът може да се използва и за лечението на астма. Може да го използвате за инхалация, а може и да добавите няколко капки масло от розмарин в арома дифузер.

 

4. Етерично масло от индийско орехче
 

Индийското орехче има отхрачващо действиеи бързо може да облекчи кашлицата, след като добавите няколко капки етерично масло в дифузера. 

 

5. Етерично масло от бергамот

Бергамотовото масло облекчава влажната кашлица. Съдържа молекулата камфен. Вдишването на камфен е свързано с подпомагането на отхрачването.

 

7-те ароматни масла, които лекуват всичко >>>

 

Добави описание

6. Етерично масло от кипарис

Подобно на индийско орехче и бергамот, кипарисовото масло съдържа камфен, което може да помогне за облекчване на неприятната кашлица. Инхалациите в гореща вода и няколко капки масло от кипарис са особено ефикасни.

 

7. Етерично масло от мащерка

Мащерката е добре понато средство за лечение на кашлица. Тя се съдържа в много сиропи за кашлица, а от нея се приготвя и ефикасен чай при кашлица. Но също толкова ефикасно може да бъде прилагана и като етерично масло. Но мащерката трябва да се дифузира бързо във висока концентрация за кратък период от време.

 

8. Етерично масло от здравец

Екстрактът от здравец е добър лек при инфекции в горните дихателни пътища, включително бронхит. Той е ефикасно средство за облекчаване на кашлицата. Смята се също, че прилагането на етерични капки от здравец облекчава симптомите на обикновена настинка и съкращава продължителността на заболяването.

 

 

Добави описание

9. Етерично масло от мента

 

Ментата съдържа ментол, който действа успокояващо, отпушва запушения нос и облекчава дишането, включително и кашлицата. Така че маслото от мента е точно това, от което се нуждаете, когато сте настинали. Сложете няколко капки в фифузера и се насладете на аромата. 

 

10. Етерично масло от лавандула

Ако кашлицата ви е резултата от астма, то маслото от лавандула е това, от което се нуждаете. Може да използвате лавандулово масло в дифузер или да го използвате за инхалации в гореща вода. 

 

 

 

 

 

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови