София. Българският модел за справяне с COVID-19 в образователната система се използва в Европа. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя обясни, че мерките, изготвени от МОН за борба с пандемията, са приложени в някои от европейските страни.

„Имаме най-различни гъвкави форми на работа в училище. Една голяма част от мерките в Европа са взети от материала, който изработи МОН. Преведохме тези модели на английски език и ги изпратихме до Европейския комитет по образование. Те бяха изпратени до страните членки на ЕС. Това, което се прави у нас за различните режимни моменти вътре в училище, за да няма допир между много ученици, се прави и във Франция, Германия, Полша, Италия и Испания. Това е българския модел“, обясни тя.

По думите на Янка Такева противоепидемичните мерки в българските училища се спазват стриктно. Над 176 са учениците с COVID-19 , а учителите 167, уточни тя.

Росица АНГЕЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови