София. Около 30% от учителите заявяват готовност да се ваксинират. Това каза Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“. От синдиката апелират да се удължи срокът за записване и ваксиниране на учителите, както и за широка информационна кампания, с която да се намали напрежението.

„Имаше едни 60% през декември, които се колебаеха, най-вероятно желаещите да се ваксинират ще се увеличава през тези дни и седмици. Апелираме да има спокойствие, да няма прибързване в този процес и да бъдат включени всички от администрацията на образованието, които са важни. Това ще бъде „зелена лампа“ на повече сигурност и доверие към ваксините.“

Юлиян Петров допълни, че МОН подкрепя становището на синдиката, че на всички в системата, още на този етап, трябва да бъде дадена възможност да се ваксинират, а не само на учителите.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови