Противно на разпространените в медиите твърдения, че високите температури по време на летните жеги ще унищожат коронавирусът, учените от световната здравна организация са на мнение, че това няма да се случи. Оказа се, че смъртоносната инфекция няма да бъде спряна дори и през най-горещите месеци, както това се случва със сезонния грип.

Учените са още на мнение, че ако това се случи, би било чудесно, но засега няма основания да се твърди подобно нещо, защото липсват всякакви доказателства в подкрепа на твърдението.

Припомняме, че броят на заразените с новия вирус в световен мащаб достигна до внушителни размери – 100 686 човека. Информацията е на Световната здравна организация.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус заяви, че светът е изправен на прага на рекордните 100 700 потвърдени случая, а колкото до броя на починалите, досега вече вирусът е отнел живота на 3411 души.

Тедрос Аданом Гебрейсус изрази също така и своите опасения, че новият коронавирус се разпространява и в държави, където здравната система не е на достатъчно високо ниво и това означава, че би се справила по-трудно с борбата за ограничаване на епидемията.

В тази връзка, ръководителят на спешните операции на СЗО Майк Райън, призова за обединение на силите и единството на страните от цял свят, вместо налагане на ограничения за пътувания на реципрочна основа.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови