Лекарите са категорични, че есента и зимата са сезоните, през които тревожността и депресията ни навестяват най-често. Лошото настроение и психичните разстройства пък от своя страна влияят директно върху общото ни здравословно състояние, съсипвайки го бавно, но сигурно. Добрата новина е, че можем да повлияем върху депресивните състояния с помощта на правилното хранене. Съществуват някои храни, които са много полезни за нормализиране на психиката и избягване на лошото настроение, а също така и благоприятстват общото физическо състояние. Ето кои са те.

Авокадо

Адокадото е богато на калий, който е незаменим за нормалното функциониране на нервните клетки. Медиците отдавна са доказали , че авокадото помага отлично в борбата със симптомите на стреса.

Спанак

Той съдържа фолиева киселина, чийто дефицит в организма води до депресия. Затова и всички, които искат да поддържат психиката си, трябва да заложат на него. Спанакът е отличен антидепресант.

Зелен чай

Зеленият чай също се справя бързо симптомите на депресия. Той снабдява мозъка с допамин, който е един от трите хормона, известни с прозвището „хормони на щастието“. Останалите два са серотонин и ендорфин.

Шоколад

Това, че шоколадът може да помогне много за доброто настроение, се знае от много дълго време. Само 40 грама тъмен шоколад на ден са напълно достатъчни, за да тушират стреса и да повишат нивата на серотонин в човешкия организъм.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови