Група учени извършиха обширен анализ на изследването на този проблем и успяха да определят храните, които помагат за почистването на стените на кръвоносните съдове. Ето ги:

Ядки

Експертите са на мнение, че всякакъв вид ядки могат да помогнат, а освен всичко друго, те са източници на здравословни мазнини, които са безценни за укрепването на сърдечно-съдовата система.  Наред с други неща, научните изследвания предполагат, че яденето на ядки понижава холестерола в кръвта и е невероятно здравословно за мозъка.

Въпреки високото си съдържание на калории, ядките са чудесни за лека закуска, дори и за тези, които се опитват да отслабнат.

Куркума

Тази подправка с неутрален вкус отдавна е известна с лечебните си свойства –  в аюрведическата медицина куркумата се използва като лекарство от стотици години.

След като учените с помощта на изследвания успяха да докажат полезните свойства на куркумата, на нейната основа започнаха да се правят различни лекарства.

Куркумата ви позволява да почистите стените на артериите, което води до подобряване на състоянието на сърдечно-съдовата система. Подправката се използва и като евтин продукт, който помага за укрепване на имунната система. Тя има мощен анти-онкологичен ефект, благодарение на антиоксидантния си състав.

Мазна морска риба

Този продукт отдавна е известен на научния свят като идеална храна за подобряване на работата на сърдечно-съдовата система. Рибата като цяло подобрява състоянието на организма. В допълнение, използването му може да подобри качеството на косата и кожата, което помага да се поддържа красотата и младостта в продължение на много години. Кардиолозите от САЩ препоръчват ​​дивата сьомга като един от най-полезните видове.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови