Всеки е чувствал в определен момент от живота си болка в гърба. Особено хората, които работят в офис, които прекарват по-голямата част от деня си в седнало положение. За да облекчите състоянието си, може да изпробвате влиянието на тези здравословни храни.

Цвекло

Освен, че е много полезно за сърдечно-съдовата система, цвеклото може да помогне в борбата срещу възпалителните процеси, които причиняват болки в гърба. Задължително го включете в дневното си меню поне два пъти седмично.

Червено зеле

Този зеленчук е богат на антиоксиданти, които са по свойствата си близки до тези в горските плодове. Червеното зеле също е наситено с витамин С, затова също трябва да наблегнете на консумацията му.

Мазна риба

Сьомгата, скумрията, сардините и херингата са чудесен източник на омега-3 мазнини. Рибата е полезна не само за сърцето, но има и противовъзпалителен ефект.

Листни зеленчуци

Листните зелени плодове като например спанакът, са богати на каротеноиди и флавоноиди, а те са много полезни за хората, които редовно прекарват деня си в седнало положение. Консумирайте ги често – ще премахнат неприятните симптоми.

Оранжевите зеленчуци

Тиквата, морковите и другите оранжеви зеленчуци съдържат много каротеноиди. Бета-каротинът, който принадлежи към този вид вещества, е в състояние да се превърне във витамин А, който е отговорен за укрепването на имунната система на човека.

Ананас

Този плод е богат на комплекс от ензими, който има мощни противовъзпалителни свойства. Също е много полезен срещу болки в гърба.

Плодове

Повечето плодове съдържат антоцианини – съставки, които ги оцветяват, например, в червено. Антоцианините са потенциални антиоксидантни и имат отлични противовъзпалителни свойства.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови