Учените стигнаха до извода, че за да укрепите имунната си система, трябва не само да приемате витамини, но и да се ограничавате в употребата на определени видове храни.

На първо място, експертите препоръчват да се намали количеството сирене в диетата. Става въпрос за съдържащата се в сиренето листерия, която, според научните изследвания, може да повлияе разрушително върху човешкия имунитет. Разбира се, не става дума за това сиренето да бъде завинаги изключено от диетата. Известно е, че стомашно-чревния тракт в някои случаи се справя много добре с листерията, благодарение на отделяния стомашен сок. Но ако редовно се приема сирене в големи количества, в един момент проблемите няма да могат да бъдат избегнати.

Също така вредни за имунната ни система се оказват колбасите. Или по-точно тези, които съдържат големи количества мононатриев глутамат. Известно е, че тази добавка унищожава имунната система. Затова колбасите следва да се консумират в разумни количества и по възможност да не се купуват такива, които съдържат мононатриев глутамат

Още един много вреден продукт за имунната система е нискокачественият алкохол. В него се съдържат големи количества захари, а освен това фалшивият алкохол унищожава някои хранителни вещества, както и вреди на белите кръвни клетки, а в  резултат на това имунната система понася значителни щети.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови