София. Федерацията на синдикатите в здравеопазването заяви готовност за протест заради неизплатени допълнителни възнаграждения на работещите с COVID-19 в ЦСМП – София. Това става ясно от отворено писмо от Федерацията към министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров.

„Във Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ са постъпили сигнали от ЦСМП – София за неизплащане на допълнително възнаграждение на работещите с COVID-19 за месец юни 2021 г. Вместо възнаграждения се появява нова методика, която по неясни причини се отнася само за работещите в ЦСМП, като по този начин ги ощетява. Методиката не е обсъждана със социалните партньори. Още повече, че за месец юни 2021 г. са изплатени в пълен размер допълнителните възнаграждения на работещите в РЗИ първичната извън болнична медицинска помощ и др.“, се казва в отвореното писмо.

„Господин Министър, преди да станете такъв, Вие оглавявахте Център за защита правата в здравеопазването.
Не нарушавате ли правата на работещите в ЦСМП? Ще запомним престоя Ви в Министерството на здравеопазването с редица спорни решения, водещи до напрежение в здравната система. Работещите в здравеопазването са на ръба на физическите и психическите си сили. На тези хора ще разчитаме и в предстоящата пандемична вълна.
Призоваваме да бъдат изплатени допълнителните възнаграждения на работещите с COVID-19 в ЦСМП.
В случай че не бъдем чути, ще преминем към протестни действия за защита правата на работещите в ЦСМП“, посочиха от Федерацията.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови