Важно е да спите поне 7-8 часа на ден. Най-приемливото време за сън експертите смятат интервала между 10 часа вечер и 6 часа сутринта. Но тук е необходимо да вземете под внимание също така и начина си на живот и вашите биоритми. Важно е да се знае, че липсата на сън засяга всички области на човешкия живот, като влияе негативно на организма и причинява метаболитни и хормонални нарушения, както и други здравословни проблеми

Препоръчително е да прекарате нощна почивка на тъмно и в тишина. Разрешени са само лека нощна светлина и релаксиращи звуци, които не отвличат вниманието – например спокойна музика, шум от морски вълни, пеене на птици, звук на дъжд и други подобни. Само в такава среда е възможна пълна почивка и правилното производство на хормони. Удобството на леглото също е важно. Правилно подбрана възглавница и ортопедичен матрак ще ви спаси от сутрешна умора и ще помогне за поддържането на здравето на гръбначния стълб.

Що се отнася до децата, в ранна детска възраст и в предучилищна възраст почти всичко зависи от родителите и създадените по това време правилни навици ще окажат влияние върху по-нататъшния живот на детето. Затова е от толкова голямо значение да научите детето да ляга навреме и да му осигурите комфортно легло и приятна обстановка.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови