Ако и вие сте от хората, които искат да останат вечно млади, тогава, да научите резултатите от това любопитно изследване на датски учени, вероятно ще ви бъде от голяма полза. Те са открили, че рискът от инсулт значително намалява, само ако леко промените менюто си. След като експертите изследвали данните, събрани от хора над 50 годишна възраст, относно тяхното хранене и по-точно продуктите, използвани за приготвяне на закуската, те стигнали до интересно заключение. Оказва се, че хората, които консумират овесени ядки сутрин, са снижили риска от получаване на инсулт.

За полезните свойства на овесените ядки се знае отдавна, но ето че сега откриваме още една сериозна причина да наблегнем на тяхната консумация. Проучването обхваща дългогодишни наблюдения и изследвания, затова можем спокойно да се доверим на резултатите му. Медиците съветват да замените закуската си с овесени ядки и да се придържате стриктно към този стереотип, ако искате да се застраховате срещу инсулт.

Овесени ядки с кисело мляко е много здравословна храна и също така подпомага навалянето на телесното тегло. Сменете сладките тестени изделия с нея и резултатите няма да закъснеят. За разлика от нездравословните сладкиши, комбинацията не води до повишаване на кръвната захар и съпроводеното с това прекомерно производство на инсулин. Дори точно обратно – препоръчва се и на диабетици, защото ще намали усещането за глад и ще помогне за по-добрия контрол върху захарта в кръвта.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови