Уринирането под душа не е вредно, но само ако човекът е напълно здрав. Но при наличие на инфекция на пикочните пътища то може да бъде опасно, алармират експерти от Съединените щати.

Според уролога Стефани Килб от Медицинското училище на университета в Северозападен Фейнберг в Чикаго, уринирането по време на вземане на душ има своите предимства. Така например, то е по-хигиенично, отколкото при посещение на тоалетна, която е пълна с бактерии. Също така ви позволява да спестите вода.

Но уринирането под душа може да бъде и опасно за здравето, смятат експертите.

Последните проучвания показват, че в човешкия мехур съществуват бактерии, които заедно с микроорганизмите, живеещи в червата и вагината, могат да навлязат в урината. Експертите обясняват, че ако човек няма сериозни здравословни проблеми, не е нужно да се безпокои. Но наличието на бактерии в тялото, които провокират инфекция на пикочните пътища, може да направи урината ви доста опасна.

„Бръсненето или използването на ексфолианти при вземане на душ може да доведе до порязвания по кожата, а вредните бактерии от урината биха могли да навлязат в тялото точно през тях. Това би предизвикало инфекция “, обясни дерматологът Гари Голдбърг от Медицинското училище в Икан в Ню Йорк.

Той добави, че поглъщането на определени бактерии от урината също може да допринесе за промени в мастната тъкан и развитието на омразния целулит.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *