Пчелното млечице е лечебен продукт, който се произвежда от фарингеалните и максиларните жлези на пчелите. Счита се за най-феноменалния и невероятен продукт на пчеларството. Събирането на пчелното млечице е много бавен процес. Събира се на малки части (в грамове) и трае само няколко седмици през годината.

Съставът на пчелното млечице е много разнообразен, но преобладават протеини и витамини. Той съдържа всички основни вещества, необходими за изграждането и благосъстоянието на човешкия организъм: мазнини, въглехидрати, протеини, аминокиселини, витамини, ензими, хормоноподобни вещества и мастни киселини.

По правило натуралното мляко съдържа до осемнадесет процента протеинови вещества, от девет до осемнадесет процента въглехидрати, от два до пет процента мазнини и над един процент минерални соли. В млечната протеинова фракция има 22 аминокиселини – аспарагин, аргинин, валин, аспарагинова киселина, глутаминова киселина, гликол, лизин, левцин, глутамин, оксипиролин, метионин, пролин, треонин, серия, триптофан, хистидин, фенил аланин , цистеин и др.

Благодарение на този състав на компонентите, това натурално лекарство има изключителни фармакологични ефекти. Съставът му включва дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) в количествен състав от 230-240 μg / g. Той носи наследствена информация за възстановяването на организма и дава забележими резултати от подмладяването на човешкото тяло, тъй като има регенериращ ефект директно върху стареещите тъкани и клетки.

Основният биологичен ефект на пчелното млечице е свързан с усилването на имунитета до възможно най-високо ниво, за да се справи той сам с много заболявания.

Как да използвате пчелното млечице – ТУК

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *