София. Прави впечатление, че в болницата са се ваксинирали основно млади хора. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

От 10.00 ч. вчера до 06.00 тази сутрин през ваксинационния кабинет на лечебното заведение да преминали 324 човека, като от тях 24 в интервала от полунощ до 06.00 ч. От утре в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще бъде открит и зелен коридор за хора, които попадат в трета и четвърта фаза на Националния план за ваксинация. Той ще бъде от 10.00 до 13.00 ч.

Преди човек да се ваксинира, в лечебното заведение му се задават въпроси дали се чувства добре, дали има температура или симптоми на простуда или вирусно заболяване. Като документи е необходимо да се носи само лична карта, а преди ваксинацията хората подписват информирано съгласие.

По наблюдения на служителите, които осъществяват ваксинациите в болницата, от възможността да се ваксинират са се възползвали основно млади хора.
„Това показва, че решението на Министерството на здравеопазването да отпуши ваксинациите за всеки, който желае, е било наистина много подходящо, защото в противен случай тези хора трябваше да чакат поне още месец, за да получат ваксина“, отбелязват от пресцентъра на болницата.

За момента в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” разполагат само с оксфордската ваксина на „АстраЗенека“, но до края на седмицата се очаква да пристигнат дози и от продуктите на другите компании.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови