Свикнали сме с тези навици до такава степен, че дори не можем да усетим колко зле влияят на здравето ни. А то е наистина много. Убедете се сами:

Овлажнители
Може и да освежават въздуха, но замисляли ли сте се колко много плесен и патогени се натрупват в тях? В състояние са съвсем лесно да превърнат дома ви в развъдник на прахови акари. Ако искате да се възползвате от тях безопасно, почиствайте ги старателно минимум на три дни.

Плюшени играчки
Много са милички наистина, но и те, подобно на овлажнителите, са бъкани с прахови акари, а те от своя страна са най-големите причинители на алергии. Ако често страдате от хрема, кихате, а очите ви се зачервяват и сърбят, това може да са признаци точно на такива алергии. Перете плюшковците често, а може и да ги оставите една нощ да пренощуват във фризера – студът ще унищожи бактериите.

Ушните памучни тампони

Ежедневната употреба на памучни тампони може да доведе до натикване на ушния восък дълбоко, което от своя страна да доведе до увреждане на тъпанчето.

Антибактериален сапун

Всички сапуни убиват бактерии, така че, защо изобщо си купувате антибактериални видове? Обикновено съдържат триклозан или триклокарбан, които унищожават ендокринната ни система. Освен това, антибактериалните съставки стимулират антибактериалната резистентност.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови