Спокойствието по време на бременността и доброто психологическо състояние на майката са много важни за правилното развитие на плода. Всички знаем това, но унесени от проблемите на ежедневието, често пъти пренебрегваме съветите на лекаря и позволяваме на грижите да ни завладеят до степен, която може да се окаже много вредна за бебето.

Днес ще ви запознаем с няколко техники, които са изключително здравословни и същевременно доста приятни за изпълнение. С тяхна помощ ще успеете да върнете бързо психическото си равновесие, а ако ги изпълнявате редовно, ще се влюбите във вълшебния ефект, който оказват на целия организъм.

Кажете твърдо „Не“ на отрицателните емоции

Да, вероятно вече се усмихвате и си мислите колко е лесно да се каже и колко е трудно е същевременно да се изпълни наистина, но грешите. Чувствата възникват от мислите, а те са изцяло под контрола ни, което означава, че при малко повече тренинг бихме могли да контролираме напълно това, което изпитваме. Тоест да изберем кои от тях да толерираме и кои да си забраним напълно, защото са вредни и провокират различни заболявания и усложнения.

Да започнем с дишането. Ако нещо или някой са ви напрегнали и изнервили, ще се успокоите напълно, при това само след няколко минути – необходимо е само да се разположите удобно и да приложите следното ритмично дишане – 1, 2, 3, 4 /бройте на ум ритмично/ – вдишване. След това 5 и 6 – задържате дъха, след което издишвате отново на четири такта – 7, 8, 9, 10. Повторете 15-20 пъти, през което време не трябва да мислите за нищо друго, освен за процеса на дишане. Веднага след като изпълните упражнението ще почувствате облекчение, а неприятните емоции ще бъдат забравени.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови