Важно е да се наспивате

Сънят е важен за всички, но за бъдещите майки е задължително условие и гарантира протичането на по-лека бременност. Най-добре би било, ако си изградите режим, при който лягането и ставането са винаги в едно и също време. Така ще бъдете по-отпочинали, тъй като организмът ще приветства зададения ритъм и ще се радвате на повече енергия и жизненост през деня. Ако сте в напреднала бременност, може да се възползвате от удобните възглавници за бременни, които ще ви помогнат да се настаните удобно и да не страдате от дискомфорт заради наедрялото си коремче.

Някои специалисти дори препоръчват да държите такава възглавничка винаги до себе си, в случай, че ви се прииска да полегнете дори за малко.

Непременно отделяйте време за себе си

Да, грижите и проблемите съпътстват всяко ежедневие, но това не бива да ви спира да „откраднете“ малко лично време, през което да вършите любимите си неща. Тези моменти са много важни и помагат на психиката да се съхрани и да бъде по-издръжлива на натоварване. Няма значение какво е любимото ви занимание – направете го! Запалете си ароматна свещ, отпуснете се и помечтайте за бъдещата рожба или за нещо друго, което силно желаете да се случи. Почетете от любимата си книга, послушайте музика или се наслаждавайте на тишината. Важното в случая е не какво в действителност правите, а това, да го вършите с удоволствие!

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови