Лекарите обясниха кои са симптомите, които отрано ви показват, че наближава сърдечен удар. Според тях, няколко седмици преди да получат инфаркт, се появяват следните предупреждения.

Сънливост и депресия

Странно, но сънливостта и депресията са предшествениците на инфаркт. Такава тревожна камбана от тялото има напълно логично обяснение. Поради факта, че настъпват определени промени в нервната система в организма, кръвоносните съдове се стесняват, което води до липса на кислород. Човек се чувства депресиран през деня, а също така няма нищо против да си поспи по средата на работния ден.

 Задух

Друг симптом, който може да показва наближаването на сърдечен удар, е задухът. Вината е на нарушенията водят до неправилно функциониране на кръвоносните съдове.

В случай, че има силна кашлица с секрети, както и лека форма на задух, тогава говорим за астматична форма. Този вид е много опасен и пациентите трябва не само да са постоянно изправени, но дори да спят, седейки.

Болка в долната част на корема

Този тип симптоми са по-често характерни за жените. Те чувстват болка в долната част на корема, появяват се и киселини, гадене и повръщане.

От всичко казано дотук, може да се заключи, че симптомите, които предхождат сърдечни проблеми, могат да бъдат открити навреме и посещението на лекаря да предотврати сериозните последствия.

Припомняме също, че за да се предпазите от сърдечен удар, е необходима физическа активност, както и да спрете да пушите и да пиете алкохол.

 

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *