Произведеното от пчелите млечице съдържа вещества, които много ефикасно държат вирусите на разстояние или помагат за бързото възстановяване след грип.

С пчелно млечице срещу вирусите
 © Сн.: iStock.com

 

Медът има заздравително действие, прополисът влияе благотворно при болки в гърлото – това вече е известно на почти всеки от нас.

Апитерапията /медолечението/ става все по-популярна. Сред продуктите на кошера царското място заема пчелното млечице – бяло кремообразно вещество със седефен оттенък, което има изключителни хранителни свойства.

Пчелите произвеждат пчелното млечице от меда и полените, които събират от цветовете на растенията, и с него хранят ларвите през първите три дни от живота им. След това само пчелата майка има право на този ценен еликсир. Тя живее около 40 пъти по-дълго от обикновената пчела и се съпротивлява по-добре на болестите.

Научете всичко за меда от манука, включително и срещу какви здравословни проблеми помага той►

  • Многобройни цивилизации – древноегипетската, инките, древните гърци – са използвали пчелното млечице в опитите си да увеличат продължителността на живота.
  • Част от неговите аминокиселини въздействат директно върху някои рецептори на естрогените и променят развитието на раковите клетки.
  • Високото му съдържание на ацетилхолин го прави полезно за равновесието на нервната система и за поддържането на паметта в добро състояние.
  • Последните проучвания показват също, че пчелното млечице спомага за понижаване на общото ниво на холестерола.

Вижте 6 признака, че това не е обикновена настинка►

Вижте 6 признака, че това не е обикновена настинка.

 

Противомикробен коктейл

Различни захари, ценни минерали, антиоксиданти, над десет аминокиселини, високо съдържание на витамини от група В, аминокиселини…

Богатият състав на пчелното млечице е обект на непрекъснати проучваия.

Японски изследователи доказаха, че една от мазнините му – 10-2 HDA – е способна да стимулира имунната защита на човека в присъствието на вируси и регулира възпалението, което съпътства заболяването.

Китайски учени пък доказаха, че същата субстанция възпира размножаването на различни бактерии, между които са златистият стафилокок и някои бацили. Опитите с мишки научно доказват и благотворния му ефект в период на възстановяване след болест.

С пчелно млечице срещу вирусите

Начин на употреба на пчелното млечице

Пчелното млечице е много чувствително, лесно се окислява и ферментира, затова трябва да бъде държано в хладилника, на температура 2-5 градуса.

Консумира се сутрин на гладно, за да може организмът по-добре да усвои хранителните му вещества. Ако киселият му вкус не ви харесва, смесвайте го с лъжичка мед. Лекарите препоръчват дневна доза от 500 мг до 1 г в продължение на 20 дни. За периода от една седмица след заболяване може да се стигне до 2 г на ден, а при начало на грип вземете 5 г наведнъж.

Може да се използва и под формата на капсули в съчетание с други вещества, които също стимулират имунната система като мед и прополис.

Вижте 7 природни антибиотика, които може да ползвате както при лечение на вирусни заболявания, така и като превантивна мярка.

 

При кожни алергии и респираторни проблеми се консултирайте с лекар, преди да започнете курс на лечение с пчелно млечице, защото то съдържа многобройни алергени. Освен това има действие, подобно на естрогенното – това го прави потенциално средство в борбата с рака, но по-добре е да се изчакат резултатите от проучванията по този въпрос и да се избягва приемът му в случай на хормонозависими форми на рак на гърдата и простатата.

 

пчелно млечице срещу вирусите

 

От един кошер се получава само 1 кг пчелно млечице годишно! При изкуствено хранените пчели това количество може да достигне до десетки килограми, но полученият продукт е много различен от пчелното млечице, произведено от свободно хранещи се сред природата пчели.

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови