За да започнете да се храните правилно, е необходимо само да спазвате някои препоръки, свързани с правилата и принципите на здравословното хранене, които не са никак сложни.
Ето какво включват:

Яжте само пресни и висококачествени хранителни продукти – внимавайте със срока на годност, както и купувайте само от магазини, в чието качество на стоките сте сигурни.

Гответе по-малки порции и помнете, че не трябва да смесвате два протеинови продукта при едно хранене – риба и месо, хляб и картофи, кисели храни с нишесте, въглехидрати и захари, плодове с месо. Най-добрият начин е да приготвяте храната е на пара или на електрическа скара.

Разнообразявайте диетата с всички групи продукти – не забравяйте да ядете пресни зеленчуци и плодове, съдържащи здравословни за организма вещества, нормализиращи метаболизма и киселинния баланс.

Спазвайте точни часове на хранене – храненето трябва да става в строго планирани часове. Правете минимум 3 хранения дневно, с почивка не повече от четири часа едно от друго, за да се ускори метаболизма. Яжте често, но на малки порции.

Ежедневно пийте най-малко два литра чист, най-добре филтрирана вода, защото тя подобрява процеса на храносмилане и елиминират разрушителните за организма токсини.

Внимавайте за съвместимостта на хранителните продукти, за да минимализирате риска от лошо храносмилане и подуване на корема.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови