София. Най-вероятно ще има кадрови промени в Министерство на здравеопазването. Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи, че е предстоящ въпрос кого ще уволнява и назначава. Според Кацаров функционирането на Националния оперативен щаб не е необходимо в борбата с пандемията.

„Дали ще има Национален оперативен щаб, е въпрос, който решава министър-председателят. Ако премиерът има потребност от НОЩ, той може да продължи да съществува, но от гледна точка на управлението на кризата, не е необходимо Националният оперативен щаб да продължи да съществува във вида, който е сега“, коментира още Кацаров.

Служебният министър съобщи, че поръчката за маски и дезинфектанти за предсрочните избори ще е децентрализирана, тъй като при предишната е имало проблеми.

„Оценката, която е направена в здравното министерство, е, че проведената на предишните избори процедура не е била най-добрата. Даже ми казаха, че е имало комисии, които са ги получили част от предпазните средства в деня след изборите. Затова преценихме, че е по-добре процедурата да се децентрализира и доставката да се организира от областните управители, според конкретните нужди“, допълни той.

Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови