Свикнали сме да свързваме режима за отслабване с отсъствие от менюто на всякакви десерти. Но всъщност такава жертва изобщо не е необходима, защото, според експертите диетолози, съществуват сладкиши, които не само няма да възпретятстват отслабването ви, но дори и ще стимулират този процес.

Мед
Медът е много калоричен, но въпреки това не е нужно да се лишавате от него. По отношение на количеството калории, той се конкурира със захарта, като дори надвишава нейната калоричност. Но, … внимание! Медът съдържа около 70 различни видове хранителни вещества, в това число витамини като В2, РР, С, В6, Н, К и Е, пантотенова и фолиева киселина, калций, натрий, магнезий, желязо, йод. Ензимите, на които също е богат, подобряват храносмилането. Така че, даже и по време на режим за отслабване, до 2 супени лъжици мед дневно ще принесат повече ползи, отколкото вреди.

Сушени плодове
Стафиди, фурми, сини сливи, сушени кайсии, съдържат калций, магнезий, натрий и желязо. Те чудесно ще задоволят чувството ви на глад. Затова спокойно ги консумирайте по 30 г на ден, защото са вкусен и здравословен десерт.

Хинап
Хинапът е богат на пектини, а те понижават холестерола в кръвта, подобряват работата на стомаха и отстраняват токсините от тялото. Според експерти от Британския институт за изследване на продуктите в Норич, пектинът дори предотвратява развитието на ракови клетки.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови