Съществуват редица витамини, които могат да повлияят качеството на интимния живот на човека.

Витамин Е и неговите ползи 

Една от водещите роли, например, е отредена на витамин Е. Той оказва много благотворно въздействие върху функцията на половите жлези, като насърчава синтеза на половите хормони. Освен това, витамин Е е супер ефективен антиоксидант, той предпазва липидите на клетъчните мембрани от негативното въздействие на свободните радикали и по този начин спомага за намаляване риска от развитие на атеросклероза и някои други сърдечно-съдови заболявания. За него е известно още и че забавя процеса на стареенето.

Ефектът на този витамин може да се увеличи значително, ако той е в комбинация с други доказани антиоксиданти, например като витамини А и витамин С . Аскорбиновата киселина играе ключова роля в обмена на витамин Е в човешкия организъм, допринасяйки за възстановяването на молекулите токоферол, които търпят окисляване по време на взаимодействието си с реактивни видове кислород.

Витамин С и неговите ползи 

Витамин С на свой ред играе важна роля в укрепването стените на капилярите, а също така възпрепятства развитието на атеросклероза. Той допринася за окисляването и елиминирането на холестерола в организма, участва активно в метаболизма на хормоните и стимулира адаптивните процеси. Наред с това повишава и устойчивостта ни към различните видове стрес. Витамин С също влияе върху образуването на катехоламини (допамин и норепинефрин), серотонин и ендорфини и респективно подобрява психоемоционалното състояние на човек.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови