Разширените вени са изключително често срещано заболяване. Всеки, който води по-заседнал начин на живот или е принуден да седи в изправено положение през по-голямата част на деня, страда от него. За да се промени това, трябва да се вземат мерки – по-голямо раздвижване, намаляване на теглото, ако е над нормата, правилен режим на хранене и други. Последните изследвания показват, че болестта се предава по наследство. Ако и вие страдате от нея, може би тази рецепта ще ви бъде от помощ.

Ще споделя една прекрасна рецепта, която помогна на мъжа ми да се отърве от разширените вени и тромбофлебит, пише наша читателка.

Необходими са ви равни части от цветовете и листата на бялата акация. След това сложете 100 гр. от тях в стъклен буркан и залейте с 400 мл 40-градусов алкохол. Оставете сместа да почине на тъмно 12 дни.

Заредете по същия начин и друг буркан, но вместо цветове и листа от бяла акация, сложете 100 гр. цветове от арника /планински тютюн/ и залейте със 1 литър 70-градусов алкохол. Отново сложете буркана на тъмно за 12 дни.

Когато изтече необходимото време, филтрирайте и двете тинктури и смесете равни части от тях. Лекарството е готово.

Моят съпруг разтриваше с тинктурата възпалените зони и след месец разширените вени се подобриха много, възпалението изчезна напълно.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови