София. Решението за моето пенсиониране беше самоцел и по лични мотиви. Това каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран като директор на Националния център за заразни и паразитни болести. „С министър Стойчо Кацаров имахме няколко минутен разговор. По време на директорски съвет ме прекъснаха и сми съобщиха, че той иска да се срещне с мен и една от моите заместнички. Говорихме някои неща, след което оставайки двамата насаме, той ми каза, че съм навършил пенсионна възраст и трябва да се пенсионирам. Благодарих му, че не съм го научил от медиите и отидох да си взема документите за пенсиониране.
Лекарите не очакваме да бъдем сменяни по време на пандемия, но стават такива неща“, посочи той.

„Не го приемам за атака, но се страхувам за Центъра, защото чух ужасяващи неща за Центъра, за реорганизация и прочее. Националният център за заразни и паразитни болест е институция от 140 години и винаги е стоял на предна позиция по контрол на инфекциите. Той е предпазил българския народ от маса епидемии, пандемии и други инфекции. Националният център безплатно правеше десетките хиляди изследвания с PCR. Той ги въведе за първи път в страната. Сега е единственото място, където се прави секвениране. Единственото място, където задълбочено на научна основа се работи за клетъчен имунитет и неговите компоненти. Не ми дадоха възможност да се простя с колегите си. Благодаря им за прекрасната работа, която свършиха за българския народ“, заяви той.

Той посочи, че има огорчение в него. „Решението за моето пенсиониране беше самоцел и по лични мотиви. Трогнат съм от подкрепата на хората, Виждам, че една голяма част от българските граждани разбират какво направихме“, допълни Кантарджиев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови