София. Крехко намаляване на броя заразени с коронавирус се наблюдава в България. Притеснително е увеличението на новите заразени в Бургас, Сливен, Варна и Габрово. Това каза за предаванeто „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Значително намаляване на случаите има в Кърджали, Търговище и Кюстендил, но това не значи, че мерките трябва да се прекратят. Проф. Кантарджиев благодари на всички, които спазват мерките, но обърна внимание и на тези, които не го правят.

„А на тези, които не спазват мерките искам да кажа, че вредят на собственото си здраве и това на семейството и обществото си. Ако носят маски, даже и да се заразят, то ще е с много по-малко количество вирус и обикновено инфекцията преминава многократно по-леко. Това е едно от нещата, които се показаха последните месеци“, обясни той.

Обществото трябва да знае, че противоепидемичните мерки работят, каза още проф. Тодор Кантарджиев.

Мариана ВАЛЕНТИНОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови