София. Призовавам хората да се ваксинират. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в предаването „Тази събота“ по бТВ.

„Сега сме в деликатен момент. Моето послание към разбраните хора е да се ваксинират. Единственото, което ме притеснява е, че няма и 20 000 ваксинирани, а трябва да са 40 000 – 50 000 ваксинирани на ден. Има области, където активно трябва да се включат общопрактикуващите лекари. Ваксината на „Пфайзер“ беше разгледана вчера. Предложено е деца над 12 г. да бъдат ваксинирани в момента, когато се смени кратката характеристика на ваксината, което ще стане до 2-3 дни. Децата имат по-мощна имунна система и затова защитата ще бъде по-голяма от на възрастните. Допуснахме една дискусия преди да се изкажат експертите“, коментира проф. Кантарджиев.

Той бе категоричен, че всеки, който е ваксиниран и се разболее, трябва да бъде изследван с PCR и задължително материалът да бъде секвениран. „Много е важно хората в интензивно отделение също трябва да се изследват и материалът да бъде секвениран. Целият народ вижда какво щеше да стане, ако миналата година имахме по 5000 души болни на ден, какво ли щеше да се случи с нашата здравна система“, каза още той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови