София. През януари срещу коронавирус ще се ваксинират първите българи. Това каза в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.
Той обясни, че ваксинирането е един от начините да прекратим COVID пандемията.
„Един колега в едно студио каза: „Ваксините са тук“ и една телевизия даваше нашия център през нощта, много добре съм го осветил, много бях доволен, но още никакви ваксини не са дошли“, подчерта проф. Кантарджиев.

По думите му, ако не се направи добра кампания за ваксините срещу коронавирус, ще бъде поставена на риск ваксинационната кампания за бебетата и въобще за всички ваксини.
„Ако не се направи хубава кампания тя не е успешна, не се види по цифри как след ваксинацията броят на случаите намалява, поставяме на риск ваксинационната програма за бебетата. Провали ли се кампанията за коронавируса, малко хора се ваксинират. Трябва 70 % от населението да се ваксинира. Засега правим сметка, че някъде 12 % са били в контакт с вируса. Трябва още няколко милиона, за да престане циркулацията“, обясни проф. Кантарджиев.

Той подчерта, че първата пратка ваксини все още не е пристигнала в България.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови