София. През месец май ще имаме 1 милион ваксини. Това каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и част от екипа на Националния оперативен щаб (НОЩ) в предаването „Денят започва“ по БНТ. „Април месец сме сега. Чакаме още 250 ваксини този месец. През май идват 250 000 всяка седмица на „Пфайзер“ т.е. за месец май ще имаме 1 милион. Могат да се служат, защото всеки работен ден в България преди COVID без пресконференции и камери се слагаха 5 000 ваксини от личните лекари на бебетата“, посочи той.

„Можем да го направим, но е важно фирмите да ни доставят тези ваксини, както са поели ангажимент. Това са 250 000 всяка седмица, 350 000 всяка седмица през юни плюс още 250 000 на „Модерна“. Достатъчно РНК-ови ваксини ще имаме за постигане на колективен имунитет“, допълни Кантарджиев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови